Mediation

Scheiden, je hoopt allemaal dat het jou niet overkomt.

Belangrijke en moeilijke beslissingen moeten worden genomen in een emotionele periode. Gevoelens van teleurstelling, onbegrip, woede, frustratie en gekwetstheid zijn ontstaan. En in deze situatie moeten ook nog een aantal zakelijke dingen worden geregeld zoals wie er in het huis blijft, hoe verdelen we de bankrekeningen, de auto en de inboedel, en het belangrijkste: welke regeling treffen we voor de kinderen?

Het inschakelen van een onafhankelijke bemiddelaar, ook wel mediator genoemd, kan in dat geval uitkomst bieden. De mediator is volledig onafhankelijk en is opgeleid om conflicten tot een oplossing te brengen.

Veel mensen schakelen de hulp in van een professional: de in scheidingen gespecialiseerde notaris. Aangezien u toch al naar de notaris moet voor de verdeling van het huis of aandelen, is het handig - en goedkoper- om alles in één hand te houden.

Wij zijn u graag behulpzaam om eventuele conflicten tot een oplossing te brengen en om samen met u de nodige regelingen (zoals alimentatie, ouderschapsplan, de verdeling van het vermogen en de verevening van het pensioen) vast te leggen in een convenant.

Aangezien dit convenant wordt opgenomen in een notariële akte kunt u later de gemaakte afspraken gemakkelijker afdwingen.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Deze pagina delen


Meer weten?
Neem contact op met
Margreet Savenije
0513 64 51 01
m.savenije@notarissavenije.nl

Offerte aanvragen?

Het opmaken van een akte is geen standaardwerk. Vult u daarom het offerteverzoek zo volledig mogelijk in.