Echtscheidingstestament

Indien u gaat scheiden is het raadzaam om u te laten adviseren over de erfrechtelijke gevolgen van de echtscheiding, voor het geval u tijdens of na de echtscheidingsprocedure komt te overlijden. Met een echtscheidingstestament voorkomt u dat uw ex-partner nog van u erft, al dan niet via de kinderen. Volgens de wet bent u namelijk formeel nog steeds gehuwd als de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank nog niet is ingeschreven in de daarvoor bestemde registers.

Naast het voorkomen dat uw ex-partner nog van u erft zijn er meerdere zaken waar u rekening mee dient te houden. Het kan bijvoorbeeld raadzaam zijn een bewindvoerder te benoemen indien u minderjarige kinderen heeft. Hiermee voorkomt u dat uw ex-partner naar eigen inzicht het bewind over het erfdeel van uw minderjarige kinderen kan voeren.

Daarnaast kan uw ex-partner bij uw overlijden nog altijd (voor een gedeelte) erven via uw kinderen. Als namelijk uw kind komt te overlijden (zonder achterlating van afstammelingen of een echtgenoot) dan erven de nog in leven zijnde ouder(s), broer(s) en zus(sen). Ook dit is te voorkomen door het maken van een testament.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten?

Neem contact op met

Wijke Abma

  • 0513 64 51 01
  • w.abma@notarissavenije.nl
Delen
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!