Erfrecht & Nalatenschap

Testament

In een testament legt u vast waar uw vermogen naartoe gaat na uw overlijden. Als u geen testament hebt gemaakt bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn.

Verklaring van erfrecht

Wanneer iemand overlijdt zónder dat hij of zij een testament heeft gemaakt, wie zijn dan de erfgenamen?

Afwikkeling nalatenschap

Als een familielid of andere naaste overlijdt, komt er naast alle emoties ook een heleboel regelwerk op u af.

Naast het regelen van de uitvaart en alle ‘dagelijkse dingen’, moet ook de afwikkeling van de nalatenschap geregeld worden.

Erfenis aanvaarden

Als u erfgenaam bent, dan kunt u kiezen of en hoe u de erfenis aanvaardt. De aanvaarding van een erfenis kan mogelijk gevolgen hebben voor uw uitkering of toeslagen.

Voogdij

U zoekt een deskundige notaris in Heerenveen voor het regelen van de voogdij? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Bewind

Het feit dat in Nederland de leeftijd voor meerderjarigheid is teruggebracht van 21 jaar naar 18 jaar is voor menigeen aanleiding bij testament een bewind in te stellen. Voor veel mensen is 18 jaar erg jong om verantwoord met het geërfde vermogen om te gaan.

Delen
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!