Afwikkeling nalatenschap

Als een familielid of andere naaste overlijdt, komt er naast alle emoties ook een heleboel regelwerk op u af. Zowel op de korte termijn als op de langere termijn.

Naast het regelen van de uitvaart en alle ‘dagelijkse dingen’, moet ook de afwikkeling van de nalatenschap geregeld worden.

Let bij het zelf regelen van zaken rondom de begrafenis wel op, als de overledene namelijk schulden had dan kunt u beter geen acties ondernemen die u tot erfgenaam maken. Neem in dat geval eerst contact met ons  kantoor op om de eventuele gevolgen van uw handelen te bespreken.

Als de overledene een testament heeft gemaakt, staat daarin vaak vermeld wie de executeur is. De executeur kan benoemd zijn om alleen de uitvaart te regelen, de hele nalatenschap af te wikkelen of enkele taken op zich te nemen.

Als de overledene geen testament heeft gemaakt, dan is het handig dat de erfgenamen in onderling overleg afspreken wie van hen de nalatenschap afwikkelt, diegene krijgt in dat geval volmacht van de overige erfgenamen. Daarmee wordt voorkomen dat voor iedere handeling eerst apart toestemming van de andere erfgenamen nodig is.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten?

Neem contact op met

Fimke Gerritsma

0513 64 51 01
f.gerritsma@notarissavenije.nl 
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!