Bewind

Het feit dat in Nederland de leeftijd voor meerderjarigheid is teruggebracht van 21 jaar naar 18 jaar is voor menigeen aanleiding bij testament een bewind in te stellen. Voor veel mensen is 18 jaar erg jong om verantwoord met het geërfde vermogen om te gaan.

Bevoegdheden en de plichten van een bewindvoerder worden in het testament vastgelegd. Tijdens het bewind kan de erfgenaam niet zelfstandig beschikken over de geërfde goederen. De bewindvoerder neemt die taak over. De erfgenaam kan pas beschikken over de bezittingen van de overledene als hij de leeftijd van bijvoorbeeld 23 jaar heeft bereikt. In sommige gevallen kan de rechtbank het bewind voortijdig beëindigen.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten?

Neem contact op met

Wijke Abma

  • 0513 64 51 01
  • w.abma@notarissavenije.nl
Delen
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!