Gemeenschap van goederen niet langer de standaard

Wie gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat doet dat sinds 1 januari 2018 niet langer standaard in gemeenschap van goederen. De Wet Beperking wettelijke gemeenschap van goederen is namelijk per die datum ingegaan. Eigen vermogen dat vóór de trouwdatum is opgebouwd én erfenissen en schenkingen vallen in het nieuwe systeem buiten de gemeenschap.

Om een scheiding aan te brengen in de vermogens, is het erg belangrijk een goede administratie bij te houden. In de praktijk blijkt dat gehuwden die huwelijkse voorwaarden hebben gemaakt, dit niet of nauwelijks doen. Vanaf 1 januari 2018 is het dus nog belangrijker dat aanstaande echtgenoten zich goed laten voorlichten! 

Delen
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!