Legalisatie

Wat is een legalisatie?

Een legalisatie is een verklaring van een notaris, inhoudende dat u daadwerkelijk degene bent die de handtekening heeft geplaatst.

Waarom een legalisatie van uw handtekening?

Door een volmacht te ondertekenen geeft u iemand anders de bevoegdheid om namens u te handelen. Voor de rechtszekerheid moet de notaris zeker weten dat u zelf de volmacht hebt ondertekend en dat deze niet door iemand anders is ondertekend. De notaris garandeert dit ook aan zijn cliënten en aan derden, bijvoorbeeld de bank. Hij is aansprakelijk voor de eventuele schade van zijn cliënten, of anderen, als hij zich daarbij niet genoeg heeft ingespannen.

Wie kan een handtekening legaliseren?

Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. De legalisatie kan dus ook bij ons op kantoor plaatsvinden. Dat heeft als voordeel dat u op hetzelfde moment ook eventuele inhoudelijke vragen kunt stellen. Woont u niet in de buurt van Heerenveen, dan ligt het voor de hand dat u naar een notaris in uw omgeving gaat. Aan een legalisatie kunnen kosten zijn verbonden.

Wat moet u doen?

Om uw handtekening te laten legaliseren neemt u contact op met ons kantoor. U neemt de ongetekende volmacht of verklaring én een geldig (dat wil zeggen: niet verlopen) identiteitsbewijs mee. De volgende identiteitsbewijzen worden geaccepteerd: een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart. In het bijzijn van de notaris plaatst u uw handtekening onder de volmacht of verklaring, waarna de notaris verklaart dat u dit heeft gedaan. Hierna stuurt u de volmacht of verklaring, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs, terug.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met

Anne Marieke Hoving

  •  0513 64 51 01
  • info@notarissavenije.nl
Delen
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!