Verdeling

Verdelingen na huwelijk/ geregistreerd partnerschap/samenwoning

Bij de verdeling van een woning na echtscheiding of bij beëindiging van de samenwoning moet u een notaris inschakelen. Via een notariële akte de woning aan één van u beiden worden toegedeeld. De woning, de hypotheek en de daarbij horende levensverzekering komen dan op naam van de betreffende partner te staan.

Wij stellen voor u een notariële akte van verdeling op. Hierbij kunt u tegelijkertijd vaststellen welk bedrag de nieuwe eigenaar eventueel moet uitbetalen aan de ex-partner. Ook regelen wij inschrijving van een afschrift van de akte in het openbare register bij het Kadaster.

De overige afspraken kunnen wij voor u vastleggen in een convenant. U kunt hierin afspraken vastleggen over alimentatie, de verdeling van goederen en de verdeling van pensioenrechten. Als er kinderen zijn, moet u ook hier afspraken over maken (ouderschapsplan).

Komt u er niet uit? Als onafhankelijke partij geven wij u hierin advies. Stelt u geen convenant op, dan kunnen wij de afspraken over verdeling van goederen voor u opnemen in de notariële akte van verdeling.

Aandachtspunt na de beëindiging van uw relatie is tevens uw testament, dat u wellicht samen met uw ex-partner heeft opgesteld. Over de herroeping of wijziging van uw testament adviseren wij u ook.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten?

Neem contact op met

Wijke Abma

  • 0513 64 51 01
  • w.abma@notarissavenije.nl
Delen
Gert Broekhuizen
Alles was duidelijk, en wanneer het je even te snel gaat wordt het met alle liefde nogmaals uitgelegd. Zeer vriendelijk en professioneel behandeld !

Ga wanneer nodig zeker weer heen
Esther Rijnveld
Fijn notariskantoor! Er werd goed met me meegedacht bij de afhandeling van de nalatenschap van mijn vader en de verkoop van de woning. Ik kom hier zeker weer!
Johann Schoenmaker
Goed geholpen
Vriendelijke mensen
Henk Kerkstra
Super snel en flexibel geholpen, 30 min na het telefoontje kon ik terecht. Notaris had tussendoor wel even tijd. Lekker praktisch en uiterst vriendelijk. Thanks!